Klimaatneutraal en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Van Geelen zijn we ons bewust van de balans tussen het bedrijfsresultaat en het milieu. Wij reflecteren onze processen en kijken proactief naar de toekomst.

Bij de inrichting van onze processen stellen we onszelf continue de vraag: wat zijn de effecten van de door ons gebruikte materialen op het milieu? En belangrijker nog: hoe brengen we de belasting van ons ecosysteem omlaag?

De toenemende urgentie van duurzaamheidsproblemen versnelt ook bij onze partners de MVO-inspanningen. Daardoor wordt er ook op dit gebied steeds meer samengewerkt.

 

Klimaatneutraal, wat is dat?

Een nauwkeurige scan van onze carbon footprint, gebaseerd op het door de VN goedgekeurd GHG protocol, geeft ons inzicht in onze CO2 uitstoot. Door dit inzicht kunnen we de uitstoot minimaliseren. Door de aanschaf van CO2 credits, die worden ingezet ten behoeve van gecertificeerde energieprojecten, kunnen we de overblijvende uitstoot effectief compenseren.

De gerealiseerde afname van CO2 is hierdoor gelijk aan onze productie. Daarmee voldoen we aan alle eisen die gesteld worden aan een klimaatneutrale onderneming. De scan laten we periodiek updaten om te garanderen dat we altijd al onze producten klimaatneutraal aan u leveren.

 

Wat zijn onze MVO inspanningen?

Verhuur is in de kern al een milieuvriendelijke bedrijfsactiviteit. Maar ook bij de keuze van onze materialen proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten. Binnen ons assortiment vindt u uitsluitend artikelen gemaakt van hoogwaardige materialen. Al onze materialen zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde leveranciers.

We proberen de levensduur van onze producten zoveel mogelijk te verlengen door bijvoorbeeld reparatie. Na de levensduur van het materiaal wordt in ons afvalbeheerplan het afval zoveel mogelijk gereduceerd, gescheiden en gerecycled.

Door slimme processen, optimale benutting van onze transporten en door de centrale ligging van ons magazijn kunnen we onze transportbewegingen zoveel mogelijk optimaliseren.

 

Personeel

Voor ons personeel hebben we een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden ontwikkeld. Mensen die met plezier naar hun werk komen zien we graag. Dit doen we onder andere door de ontwikkeling van onze mensen te stimuleren waardoor ze ook u nog beter van dienst kunnen zijn. Vanzelfsprekend hebben we een uitgebreid pakket aan hulpmiddelen ter beschikking om de fysieke belasting van de mensen tot een minimum te beperken. Zo houden we ons personeel gezond en staan ze op het juiste moment voor u klaar.

 

Wat is uw voordeel?

Door verstandig met hulpbronnen om te gaan en te kijken naar de toekomst, dragen we ons steentje bij aan het milieu. Daarbij is het mooi meegenomen dat we onze prijzen ook aantrekkelijk kunnen houden. Tel daarbij op de inzet van flexibel, ervaren en uiterst gemotiveerd personeel en u kunt met een gerust hart uw project aan ons toevertrouwen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dat is Van Geelen.